За дома

Професии, които може да практикувате от вкъщи

Posted On
Posted By admin
Кариера от дома е постижима за повечето хора с компютър, мобилно устройство и достъп до интернет.

За съжаление измамите за работа от дома стават все по-разпространени, тъй като такива работни места стават все по-често срещани – което може да затрудни отделянето на законните възможности от фалшивите.

 Когато започвате търсенето на истинска работа в домашни условия, имайте предвид, че всяка позиция за работа от дома или не, ще ви плаща по-добре, ако имате опит.

Започнете търсенето на работа от дома, като потърсите области, в които имате някакъв опит или образование, ако е възможно.

 


 

Виртуални центрове за обаждания

Тъй като все повече компании преминават към отдалечена работна среда, броят на работните места във виртуален колцентър се увеличава. Опитът в кол център често е достатъчен, за да ви наемеат. Ако говорите повече от един език, помислете за получаване на работа в двуезичен кол център, която има повече предимства поради необходимите допълнителни знания.

 Писане и редактиране на свободна практика

Работите за писане от вкъщи обхващат широк спектър от позиции, включително фрийланс за потребителски списания, блогове, краудсорсинг и редактиране на текстове. Обикновено писателите и редакторите, които работят от вкъщи, са на свободна практика, но ако вече работите за компания като писател или редактор, първата стъпка може да бъде да убедите шефа си да ви позволи да комуникирате повече.

 Онлайн въвеждане на данни

Въвеждането на данни обхваща различни заглавия на работа, но те обикновено включват въвеждане на данни в системата на компанията от писмени или аудио файлове. Повечето законни компании, предлагащи този вид работа, наемат хората като независими изпълнители, а не служители на пълен работен ден. Работите за въвеждане на данни често са примамка при измамите за работа от вкъщи, така че не забравяйте да проучите внимателно възможностите и никога не плащайте за софтуер.
Застраховка

Застраховката е отрасъл, който наема много телекомуникатори, а наличните работни места от домашни условия са доста разнообразни – включително анкетьорите, оценителите, ръководителите на дела, застрахователните агенти, както и позициите в ИТ и управление на проекти. Докато много застрахователни компании наемат тези позиции директно като работа извън дома, други могат да предложат гъвкави опции за съществуващи служители или на непълно работно време.

 Онлайн образование

Наличните работни места за онлайн образование обхващат широк спектър от квалификации на кандидатите; всичко – от високо опитни учители с магистърски степени и сертификати за преподаване, до студенти от колежа с умение за преподаване. Много компании наемат хора, които да учат на английски в чуждестранни компании.

 Оценка на търсачките

Оценителите за търсачки работят онлайн като независими изпълнители и дават обратна информация за това дали резултатите от търсачките са изчерпателни, точни, уместни и навременни. Оценителите за търсачки са проверка за осигуряване на качеството на човека в система, управлявана от сложни алгоритми, и те трябва да са запознати с езика и културата на местните потребители на уеб търсачките. Обикновено тези позиции са двуезични, но някои са достъпни и само за английски.

 Работа с чуждоговорящи

Това, че знаете два езика, отваря много възможности за работа от дома, като работни места в двуезични кол центрове, превод на работа, онлайн преподаване и други. Много преводачески дейности се извършват от фрилансери, но някои компании наемат преводачи от вкъщи като служители.

 Финансови и счетоводни дейности

Законните работни места за домашни счетоводители за счетоводни и финансови специалисти включват сертифицирани публични счетоводители и ипотечни брокери. Вашата заплата трябва да съответства на вашия опит, така че ако сте нов в областта, внимавайте за всяка възможност, която обещава големи печалби; вероятно е измама.

 


 

Изкуство и дизайн

Много медийни, маркетингови и рекламни компании разчитат на дизайнери на свободна практика за фотография, работа с графичен дизайн, илюстрации и други. Вероятно ще ви се наложи да покажете портфолио от работата, свързана с желаните от вас проекти или концерти, така че не забравяйте да имате подготвено такова преди да кандидатствате. Платформи като Fiverr и Upwork могат да ви помогнат да се свържете по-лесно с тези възможности.
Социални медии

С нарастването на социалните медии се появи нужда от хора, които могат ефективно да използват тези платформи в различни индустрии. Работите в домашни условия в социалните медии могат да включват разработване на стратегия, изграждане на общност, управление на акаунти в социални медии, създаване и планиране на публикации и оценка на съдържанието.

 

Related Post

leave a Comment