За дома

Най-добрите цветове за всяка стая

Posted On
Posted By admin

Цветовете могат да предадат усещане за стил и да зададат тон на различни настроения в нашите домове. Така че е правилно твърдението, че правилните нюанси на боята могат да подобрят качеството ви на живот у дома. За да ви помогнем да изберете идеалния оттенък за всяка стая, ние споделяме психологията зад любимите цветове на боята.


 Най-добро за заети пространства: светло розово

Има много доказателства, че розовият цвят е успокояващ и ведър. Например през последните 40 години розовите центрове за задържане поддържат спокойствие на затворниците. Смятаме, че оттенъкът е идеален за всяко оживено пространство, където трябва да ви напомнят да дишате и да се отпуснете. Помислете да създадете забавно усещане, като смесите розово с пастелни нюанси на мента или бледо жълто.

 Най-добро за детски стаи: ярко зелено

За усещане за природа и баланс зеленото работи блестящо. Тъй като има успокояващ ефект, смятаме, че всеки зелен оттенък от искрящ до земен може да работи добре в повечето пространства във вашия дом. Особено ни харесва идеята да използваме пролетен нюанс на зелено, за да създадем детско-неутрална детска стая.

 Най-добро за кухни: жълто

Жълтото е отличен цвят за кухни за хранене. Оттенъкът повишава апетита, като същевременно повишава и енергийните нива. Не сте сутрешен човек? Вашата закуска в жълта кухня може да увеличи ентусиазма и мотивацията ви.

 Най-добро за спални: дълбоко синьо

Няколко скорошни проучвания, цитирани от Frontiers in Psychology, разкриват, че синята светлина повишава бдителността, сините стени осигуряват усещане за спокойствие и защитни чувства, което ги прави идеални за главна спалня. Вижте как да смесите смели нюанси на синьо с по-светли тонове, за да балансирате външния вид, например среднощно синьо и небесно синьо.

 Най-доброто за стая за упражнения: ярко червено

Тара Полони, базиран в Тексас интериорен дизайнер, споделя, ако искате да направите смело, страстно изявление, ярък нюанс на червено може да зареди енергията ви. Всъщност, според скорошно проучване на Journal of Athletic Enhancement, цветът може да повиши физическите характеристики, което прави стената с червен акцент отличен избор за домашни фитнес зали.

 Най-доброто за стая, в която творите: Лавандула

Помислете извън кутията с неочакван цвят боя като люляк. За разлика от много по-тъмните нюанси на лилавото, обикновено свързани с тъга или безсилие, люлякът има дух на мистерия, събуждащ креативност. Той е отличен цвят за разпалване на въображението в стая за хоби или занаяти. Помислете да го сдвоите с неутрален нюанс, като сиво или горски тонове.

 Най-добро за трапезарии: Топло бяло

Има привидно безкраен брой нюанси на бяла боя, от които да избирате, така че кой е най-подходящ за вашата трапезария? Въпреки че всичко се основава на предпочитанията, по-топлият бял цвят ще предизвика по-приветлив тон в стаята.Най-добро за антре: сребро

Създайте успокояващи вибрации във вашето антре с цвят сиво. Известен като неемоционален оттенък, той може да накара една от най-забързаните области в дома ви да се чувства приглушена и запазена, споделя архитектът от Ню Йорк Джон Мошел. Любимият ми нюанс на сивото се свежда към сребристо бяло. Той осветява входовете, карайки ги да се чувстват по-живи.Най-доброто за основни области или домашни офиси: цитрусов портокал

Оранжевият е ободряващ цвят, който придава топло усещане на стаята. Той е идеален за основни площи във вашия дом, където се забавлявате – помислете за дневни и трапезарии. Оранжевият също е мотивационен цвят, което го прави еднакво подходящ за домашни офиси.

Ако боядисването на четирите стени в една оранжева стая изглежда обезсърчително, може да се създаде единична акцентна стена.

 

Related Post

leave a Comment