Здраве и спорт

9 начина как по-лесно да се завърнете в залата

Posted On
Posted By admin
Може да е обезсърчително да се върнете към залата, след като сте били далеч от нея известно време. Завръщането към тренировките може да изглежда болезнено преживяване, ако тялото ви не е свикнало. В резултат на това, ето нашето ръководство за връщане към тренировките след известно време.

 

Ако седите и се чувствате летаргични и забелязвате нарастващата си талия, може би е време да направите нещо по въпроса. Възможно е обаче да не сте ходили на фитнес от доста време или още по-лошо, може да плащате за членство във вашия фитнес клуб, но дори и да не го използвате.

Така че, ако искате да се мотивирате и започнете да ходите отново на фитнес, проверете нашите 10 начина да се отърсите от бездействието си и започнете редовно да ходите на фитнес.1.Намерете подходящия фитнес за вашата тренировка

Има всякакъв вид различни видове фитнес зали – някои от тях са с членска карта, а някои ви позволяват да плащате на посещение. Ако сте някой, който няма да ходи поне три пъти седмично, тогава се придържайте към разнообразието от фитнес залата „плати като отиваш”, тъй като това ще ви спре да харчите пари излишно. От друга страна, фитнес зала, която разполага с допълнителни съоръжения като фитнес класове, лични треньори, спа, сауни и парни бани, може да ви стимулира да ходите по-често. Уверете се, че фитнес залата, в която решите да ходите, разполага с удобствата, които ви подхождат.2.Концентрирайте се върху собствените си упражнения

Едно от нещата, което отблъсква хората, е видът на хората вътре, които те намират или очакват да намерят там. Въпреки че във фитнес залата по ваш избор може да има някои фино тонизирани екземпляри, те често са малко. Фитнес залите обикновено са пълни с хора с всякакви форми и размери. Дори и да носите няколко излишни килограма или не сте в състояние да направите толкова много повтроения, колкото човекът до вас, не се занимавайте с това да се сравнявате с тях. Вместо това игнорирайте какво правят всички и се концентрирайте върху себе си и собствената си тренировка.3. Вземете личен треньор

Един от начините да станете наистина мотивирани и в настроение за упражнения е да тренирате с опитен личен треньор.

Опитайте се да изберете някой, който ви е препоръчан от приятел и не забравяйте, че не всички лични треньори имат еднакви стилове на обучение. Ако сте имали инструктор и опитът ви е бил лош, тогава може би просто сте имали грешен фитнес инструктор, така че защо да не опитате някой друг? Плюс това, разбира се, ако сте резервирали сесия с треньор, е по-малко вероятно да се откажете от ходенето във фитнес залата.4.Вземете приятел със себе си на фитнес

За да се чувствате на място във фитнеса, вземете приятел. Тренировките с партньор може да въведат състезателен елемент между двама ви, като по този начин ви тласкат допълнително и ви насърчават да се върнете във фитнеса. Можете дори да наемете личен треньор за двамата и да правите много дейности, които могат да се правят по двойки. Също така, след тренировката, можете да се насладите на питие (разбира се, безалкохолно) в някой бар или в залата.


5.Имайте правилна фитнес информация


Ходенето на фитнес, особено след дълго отсъствие, може да бъде доста обезсърчително. Може да откриете, че голяма част от оборудването, което сте използвали преди, е заменено и да имате усещането, че не знаете как да използвате част от оборудването. В този случай се уверете, че имате правилна информация, така че да сте запознати с всички фитнес машини, тъй като това ще ви направи по-уверени при връщането ви във фитнеса и също така ще ви попречи да се чувствате некомфортно, ако мислите, че използвате част от оборудването неправилно.


6. Правете упражнения, които ви харесват

Много хора правят грешката да ходят на фитнес и да правят нещата, които наистина не им харесват. Ако наистина харесвате да бягате на бягаща пътека например, опитайте други сърдечно-съдови упражнения като колоездене или плуване. Само ако всъщност правите упражнения, от които се наслаждавате, наистина ще искате да ходите на фитнес. Да правите редовно упражнения по ваш избор е по-добре, отколкото да не правите никакви! Също така, опитайте се да разнообразите дейностите си, за да не губите интерес.7.Правете по-къси тренировки


Често хората използват извинението, че нямат достатъчно време, за да отидат във фитнеса, но дори и да нямате време, все пак би трябвало да е възможно да се включите в тренировка, независимо колко кратка е тя. Запомнете: не е количеството, което се брои, за да увеличите максимално това, което правите, докато сте там, за да извлечете максимума от вашата сесия. Ако сте честни със себе си, може да осъзнаете, че прекарвате поне половината от времето си във фитнеса в чат и като цяло гледате какво правят всички останали, ако изрежете това, лесно ще можете да се поберете във времето и следователно нямате извинения за това, че не ходите на фитнес!


8. Посетете групова тренировка 

Не трябва да ходите на фитнес, да тренирате с тежести и да бягате километрите на бягащата пътека. През последните години много фитнес зали въвеждат редица фитнес класове като спининг, гребане, коремни тренировки, йога и пилатес, всички от които ви дават разнообразни възможности и ще ви помогнат да поддържате интереса си. Плюс това, като виждате напредък всяка седмица, е по-вероятно да продължите да се връщате след време. Класовете също ще гарантират, че правите упражненията правилно, като по този начин ще сведете до минимум шансовете си да получите контузия.

9.  Отидете на фитнес във време, в което наистина можете

Определено си струва да ходите на фитнес в момент, който наистина можете. Много фитнес зали имат удължено работно време и са отворени рано сутрин, така че ранните птици могат да потренират, преди да отидат на работа. Често е най-добре да ходите на фитнес сутрин или на път за вкъщи. Ако обаче сте човек, който обича да се отправя късно към фитнеса и обикновено е един от последните, които напускат, тогава се придържайте към това, ако ви е удобно.

Фитнесът все още не е за вас?

Ако никой от десетте по-горе съвета не ви е вдъхновил да вземете членска си карта или да започнете да търсите нова фитнес зала, тогава защо не помислите да тренирате у дома? Има много неща, които можете да направите от вкъщи, за да сте във форма и не е нужно да разчитате на скъпо и сложно оборудване за фитнес. Например използването на собственото ви телесно тегло за упражнения често е цялото оборудване за фитнес, от което се нуждаете.

 

Related Post

leave a Comment