За дома

Трикове, с които да организирате по-добре гардероба си

Posted On
Posted By admin
Малко сте обсебени от организирането и подреждането ? Ние също! С предстоящото пролетното почистване  и големият преход на дрехи от зимно към лятно облекло, вероятно мислите как най-добре да организирате гардероба си (каквото и да означава това за вас). За да ви вдъхновим, ние направихме  този супер полезен списък на начините за организиране на гардероба на спалнята ви, с любезните съвети, които намерихме.

 


 1. Ако нямате истински килер в дома си, интегрирайте гардероба си в друга стая. Стенните стелажи и закачалките са лесни за инсталиране и има много гардеробни системи, от които да избирате.

 2. Отървете се от дрехите, които не носите. Ето как става: Обърнете всички закачалки в гардероба си, така че куките да сочат към вас, а когато носите нещо, го върнете обратно с куката по нормалния начин. След шест месеца дарете всеки предмет, който все още виси на кука, обърнат по грешен начин.

 3. Разположението е ключово. Съхранявайте най-използваните предмети на нивото на очите, по-малко използваните елементи отдолу, а най-слабо използваните – горе.

 4. Комбинирайте кутии за съхранение, за да отговарят на вашите различни нужди: чекмеджета за сгънати вещи, закачалки за рокли и костюми и кутии за всичко останало. Можете да създадете свои собствени чекмеджета, използвайки система от гардероби, а закачалките и кутиите за съхранение са лесни за намиране.

 5. Използвайте координирани закачалки за изчистен вид, който ще се грижи за дрехите ви и ще ви помогне да останете организирани. Дървените закачалки са по-усъвършенствана алтернатива на пластмасовите закачалки.

 6. Не забравяйте да се възползвате от пространство (ако имате достатъчно късмет, за да имате такова). Бъдете креативни и използвайте стойка за чадър или голяма плетена кошница, за да държите странни предмети като йога постелки.

 1. Инвестирайте в органайзер за обувки и всъщност го използвайте. Кутии,  стегнати рафтове и висящи органайзери са добри опции, а за да улесним нещата, имаме ръководство за най-добрите решения за съхранение на обувки.

 2. Ако имате рафтове, дръжте ги подредени с разделители на рафтовете. Дори и да сте експерт, запазването на купчините дрехи или кърпи е разделено, като им помага да останат сгънати. Можете да намерите супер евтини разделители на рафтове на много  места.

 3. Използвайте вертикално пространство (и над, и под шкафа), за да съхранявате повече. Ако нямате вградени рафтове, лесно можете да ги инсталирате сами .За да се възползвате максимално от пространството си, използвайте кутии.

 4. Ако имате празно пространство за стени, куките са чудесен начин да създадете допълнително място за съхранение на палта, чанти или кърпи. Дори и да нямате място в гардероба си, винаги можете да добавяте куки към стените или на гърба на вратата. Командните куки винаги са добра идея, има много стилни, но също толкова функционални куки.

 5. Цветното подреждане на гардероба ви е малък навик, който улеснява намирането на нещата. Друг метод е да сортирате дрехите си по тегло или дължина на ръкавите – например дръжте всички тениски с къс ръкав на едно място, а пуловерите с дълъг ръкав на друго.

Има много начини, които да улеснят организацията около дрехите ви. Въпрос на желание е да го направите.  

Related Post

leave a Comment